Streekradio en A28FM zijn sinds 1 januari 2018 verder gegaan onder een nieuwe naam; DNO Media.
DNO Media brengt radio, tv en online content voor Zuidwest Drenthe en Noord Overijssel.

StreekTV is ook onderdeel van DNO Media en ontvang je digitaal via o.a. Ziggo, KPN, Caiway en div. glasvezelaanbieders.
DNO Radio heeft 2 edities, Zuidwest Drenthe via 104.8 FM en editie Noord Overijssel via 106.6 FM.

Binnenkort zal de Streekradio site en inhoud komen te vervallen. De meeste onderdelen zullen verhuizen naar wijzijndno.nl.


of klik hier om nog even de Streekradio site te bezoeken.
Streekradio 104.8 FMstreekradioStreekradio 104.8 FMstreekradio
KIJK & LUISTER LIVE
Nu op Streekradio
Nu op de Streekradio: DNO Werkt! DNO Werkt!
De beste (pop)classics en het laatste nieuws, weer en verkeer

Bekijk de playlist

Streekschijf
(c) Streekradio
Sheppard
Coming Home
Alle Streekschijven bekijken...
Advertentie
Voortman Pesse Showroom
Voortman Pesse ShowroomStreeknieuws | Bericht of tip voor onze redactie, email: redactie@streekradio.com
   Het is weer een sportweekend om naar uit te kijken. Waar DNO Sport zaterdag zes wedstrijden volgt, zijn dat er zondag vijf. Twee minder dan normaal, doordat de DNO-clubs Wacker en IJhorst dé derby van het jaar spelen en Zuidwolde en Ruinen elkaar eveneens treffen.

   Zaterdag
   In de Hoofdklasse B speelt Staphorst thuis tegen AZSV. De ploeg van Jan Vlap is aan een sterke reeks bezig. De laatste drie competitiewedstrijden werden met drie doelpunten verschil gewonnen en afgelopen dinsdag versloeg Staphorst in eigen huis MSC voor de beker met 3-0. Daarmee plaatsen de blauw-gelen zich voor de halve finale van de districtsbeker. In de competitie heeft Staphorst als nummer drie weer enigszins aansluiting gevonden met de bovenste twee clubs en zal stiekem nog mogelijkheden tot een kampioenschap zien. De laatste zes wedstrijden dienen dan winnend te worden afgesloten, waardoor een zege op de nummer elf van de ranglijst, AZSV, een verplichting is. 
   ZZVV krijgt zaterdag in de Derde klasse D de kans zich te revancheren voor het frustrerende gelijkspel tegen Borger van afgelopen weekeinde. Het gaat op bezoek bij SC Lutten, dat achtste op de ranglijst staat. De Luttenaren hebben een veilige marge ten opzichte van de gevarenzone en lijken dan ook al uitgespeeld. De Zuidwoldigers zijn allerminst uitgespeeld, want met beslaglegging van de vierde plaats lijkt nacompetitie een reëel uitzicht. Doordat meerdere ploegen azen op deze vierde plek zal ZZVV hun goede vorm moeten herpakken om zodoende met drie punten uit Lutten te vertrekken.

   Doordat het SC Rouveen van Henk Harmens afgelopen zaterdag won van Vitesse’63, lijkt Rouveen verzekerd van directe handhaving in de Derde klasse D. Harmens zal echter geen genoegen nemen met een veilige plek in de middenmoot en kijkt wellicht met een schuin oog richting plek vier. De afstand tot ZZVV is slechts drie punten en daardoor niet onoverbrugbaar. Te ver vooruitkijken heeft echter geen zin, want zaterdag staat eerst de lastige uitwedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma.

   De derde DNO-club in de Derde klasse D is Vitesse’63. Nadat de Koekangers zaterdag in extremis van Rouveen verloren, lijkt het ontlopen van de nacompetitie erg lastig te worden. De focus zal dan ook eerst liggen op het verlaten van de directe degradatiezone. Elk punt is welkom, hoewel een resultaat aankomende zaterdag tegen DESZ moeilijk zal worden. De club uit Zwartsluis is zo goed als kampioen en spaarde in de vorige ontmoeting Vitesse’63 door ‘maar’ met 6-0 te winnen. Dat was echter op het kunstgras in Zwartsluis. De ploeg van Johan Knoll speelt zaterdag op het moeilijk bespeelbare veld in Koekange, waar het voor DESZ lastig zal zijn haar technische spel te spelen.   

   In de Vijfde klasse E verkeert VVAK eindelijk in goede vorm. Waar de ploeg uit Alteveer-Kerkenveld bezig leek aan een historische lage eindklassering, wist het zowaar de laatste twee duels te winnen. Afgelopen zaterdag werd er zelfs met 7-1 van VEV gewonnen, waardoor VVAK zaterdag met vertrouwen af zal reizen naar Musselkanaal. Daar speelt het tegen directe concurrent SETA.

   Ten slotte wordt er zaterdag ook gekorfbald, namelijk door KIOS. De korfballers uit Ruinerwold kenden in de Eerste klasse A een geweldige hervatting van het veldseizoen door afgelopen weekeinde te winnen van Apollo. Hierdoor heeft de ploeg van Adri Kok weer aansluiting gevonden met de top van het klassement en zal het zaterdag ook in Sneek van De Waterpoort willen winnen.

   Zondag
   Doordat er zondag twee derby’s tussen DNO-clubs op het programma staan, mag er gesproken worden van een Super Sunday. Allereerst speelt Zuidwolde in de Derde klasse D thuis tegen Ruinen. Waar de Zuidwoldigers de punten in eigen huis willen houden om zo nog kans te maken op nacompetitie voor promotie, zoekt Ruinen naar aansluiting voor een veilige plek op de ranglijst. Zuidwolde staat zevende op de ranglijst en tweede in de laatste periode. Frans Capellen is de man in vorm met zes doelpunten in de laatste twee wedstrijden en hij zal ook deze derby graag willen beslissen. Ruinen staat een-na-laatste, maar won haar laatste twee wedstrijden. Hierdoor heeft het uitzicht op in ieder geval nacompetitie en met een hele goede eindspurt is direct veilig spelen zelfs nog een optie. Doordat het vertrouwen in beide kampen groot is en er veel op het spel staat, belooft het een spannende derby te worden.

   De andere derby speelt zich af in de Vierde klasse E, waar Wacker thuis tegen buurman IJhorst speelt. Deze wedstrijd kent een soortgelijk verhaal als de derby tussen Zuidwolde en Ruinen, namelijk dat de thuisploeg voor promotie speelt, terwijl de gasten hopen op handhaving. Wacker doet namelijk nog mee om het kampioenschap, waar IJhorst een klein wonder nodig zal hebben om directe degradatie te ontlopen. Ondanks het grote verschil op de ranglijst belooft het een interessante wedstrijd te worden, aangezien de vorige ontmoeting met minimaal verschil werd gewonnen door Wacker (2-3). Hoewel het seizoen teleurstellend verloopt voor IJhorst, zal winst in De Wijk in ieder geval een hoogtepunt zijn.

   Als Ruinerwold afgelopen zondag in de Tweede klasse K had weten te winnen, dan mocht het zich opmaken voor een hele interessante ontknoping van de competitie. Ondanks dat Ruinerwold één van haar betere wedstrijden van het seizoen speelde, verloor het thuis van titelkandidaat Roden. Hierdoor staat de ploeg van Henri Spijkerman op een vijfde plaats, wat dan ook het maximaal haalbare lijkt. Aankomend tegenstander Velocitas 1897 verkeerd in zwaar weer. De ploeg uit Groningen, dat volgend seizoen op zaterdag verdergaat, staat elfde en zal haar geschiedenis op het zondagvoetbal ongetwijfeld willen afsluiten met handhaving. Ruinerwold zal echter voor de winst gaan in Groningen, want voor een eindklassering in de middenmoot heeft het nog een paar overwinningen nodig.
    
   In de Vijfde klasse A is DOS’63 al weken de kluts kwijt. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts één punt gepakt, hetgeen niet strookt met de ambities om in de middenmoot te eindigen. De ploeg uit Linde staat inmiddels tiende en is hard toe aan een overwinning.  Zondag speelt het uit tegen de nummer elf, Scheerwolde. Doordat laatstgenoemde club de laatste vijf wedstrijden ook niet wist te winnen, zal DOS’63 kansen op een goed resultaat zien.  

   Ook wordt er deze zondag weer gekorfbald, namelijk door ZKC’19 in de Eerste klasse A. De ploeg van Albert Kuiperij zal moeten pieken voor een goed resultaat, want tegenstander Apollo is de nummer twee van het klassement. ZKC’19 wist nog geen punt te vergaren op het veld en is hongerig op zoek naar een eerste overwinning. Apollo kende een zwakke hervatting van het veldseizoen door te verliezen van KIOS, wat het voor ZKC’19 een interessante tegenstander maakt. 

   Geplaatst op Vrijdag 07 April 2017 | © Streekradio 2017


  Overige:

 •  23-02-2018 
  Regio stevent af op ‘kunstgrasweekend’
 •  02-02-2018 
  Voorbeschouwing DNO Sportweekend
 •  26-01-2018 
  DNO Sport: meeste ploegen komen de winterstop uit
 •  19-01-2018 
  Trainercarroussel DNO Sport
 •  10-01-2018 
  Trainerscarrousel DNO Sport
 •  10-01-2018 
  Dennis van Toor nieuwe trainer VV Staphorst
 •  04-01-2018 
  11 jan.: Themabijeenkomst Voeding als Preventie en Medicijn
 •  01-01-2018 
  2018! Streekradio = DNO
 •  27-12-2017 
  Vinkenvleugel Vijftig op Streekradio
 •  24-12-2017 
  Die schonsten Weihnachts-Hits bij de Streekradio.
 •  23-12-2017 
  Eindejaarsprogrammering Streekradio
 •  19-12-2017 
  Voorronde Protos Weering toernooi live te volgen op StreekTV
 •  16-12-2017 
  DNO Sport sluit 2017 af
 •  08-12-2017 
  Derbykraker en kijk-omhoog-of-naar-beneden-duels in DNO Sport
 •  01-12-2017 
  DNO Sport: interessant programma in koud decemberweekend
 •  28-11-2017 
  12 december: presentatie natuur in Drenthe en Scandinavie
 •  18-11-2017 
  Overvol programma in DNO Sport
 •  10-11-2017 
  Aangepaste invulling uitzendingen DNO Sport
 •  03-11-2017 
  Derbyzondag in DNO Sport
 •  27-10-2017 
  Voorbeschouwing DNO Sportweekend
 •  20-10-2017 
  Beperkt programma in DNO Sport
 •  19-10-2017 
  Samenvatting VV Staphorst-SV Huizen zondag op StreekTV
 •  06-10-2017 
  Vol en mooi programma komend sportweekend
 •  29-09-2017 
  DNO Sport met vol programma de herfst in
 •  22-09-2017 
  Voorbeschouwing DNO Sportweekend
 •  15-09-2017 
  DNO Sport: beslissende bekerronde
 •  15-09-2017 
  DNO Sport op maandag tijdelijk ingekort
 •  08-09-2017 
  Veel bekervoetbal in DNO Sport
 •  01-09-2017 
  Eindelijk: sportseizoen start weer
 •  28-08-2017 
  Start nieuwe seizoen DNO Sport
 •  22-07-2017 
  Ier wint kwalificatie CH De Wolden
 •  19-06-2017 
  Hiske Schipper opent theaterkuilseizoen
 •  19-05-2017 
  Bekerfinale, nacompetitie en korfbalderby in DNO Sport
 •  12-05-2017 
  DNO-clubs sluiten competitie af
 •  05-05-2017 
  DNO-sport kijkt vooruit op heerlijk weekeinde.
 •  28-04-2017 
  Beslissingen komen dichterbij in amateurvoetbal
 •  22-04-2017 
  Weken van de waarheid in DNO Sport
 •  14-04-2017 
  Druk inhaalweekend in DNO Sport
 •  14-04-2017 
  Falieberg Festival: theater tussen de bomen
 •  14-04-2017 
  Vroege vogelexcursie op 15 april
 •  23-03-2017 
  Woldenderby hoogtepunt DNO Sportweekend
 •  22-03-2017 
  30 maart: Astrid Kant over weidevogels
 •  18-03-2017 
  Volledig programma amateurvoetbal in DNO Sport
 •  15-03-2017 
  Wolden's Got Talent 2017
 •  10-03-2017 
  Voorbeschouwing DNO Sport 11 en 12 maart
 •  03-03-2017 
  Opnieuw inhaalweekend in DNO Sport
 •  24-02-2017 
  DNO Sport in het teken van het zaterdagvoetbal
 •  17-02-2017 
  Vier burenruzies in veelbelovend DNO Sportweekend
 •  11-02-2017 
  Koning Winter neemt regie weer over
 •  03-02-2017 
  DNO-clubs komen eindelijk weer op gang
 •  27-01-2017 
  DNO Sport ontwaakt uit winterslaap

 • Zoeken
   

  Uitzending gemist?

  Word vriend of volg ons

  Advertentie
  (c) Streekradio.com
  Woningstoffering Heidbuurt
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Ter Meer
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Petite Mangerie
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  uwTuinWinkel
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Groenvoorziening Hilko Bakker
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Ineke Vos Mode
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Bouwcenter Concordia
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  AD Autoservice Henk Kelly
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Juwelier Dekker
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Schildersbedrijf Westerbeek
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Vepa
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Marco Optiek
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Optiek Ruinen
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Stuifzand Allerhande
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Muziekhandel Klein
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Schoonmaakbedrijf Verschoma
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  CDHal Ruinen
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Autobedrijf Henk Boertien
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Richard Thalen Hoogeveen/Meppel
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Kuiper
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Ballast & Hilbrink
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Regiobank
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Richard Thalen Hoogeveen/Meppel
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Kampus Dierenhotel
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Bouwspecialist-XXL
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Schoonmaakbedrijf Verschoma
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Voortman Pesse Showroom
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Bouwbedrijf Reins
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Tapijt & Slaap Toko Hoogeveen
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Water Plaza
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  Kloezen Servicedienst
  (c) Streekradio.com

  (c) Streekradio.com
  AH Catering
  (c) Streekradio.com


  Ook adverteren op de Streekradio?
  Overzicht Adverteerders

  Streekradio Woensdag
  0:00 Nachtw8
  De beste klassiekers en hits van dit moment voor de echte nachtbraker
  6:00 DNO in de ochtend
  Lekker wakker worden met muziek, nieuws en informatie uit de streek
  9:00 DNO Werkt!
  De beste (pop)classics en het laatste nieuws, weer en verkeer
  12:00 Lunchpauze
  Hits & Classics
  13:00 DNO Werkt!
  De beste (pop)classics en het laatste nieuws, weer en verkeer
  16:00 DNO Onderweg
  Met nieuws, weer, verkeer en de beste (pop)classics brengen we je thuis
  19:00 StreekBreek
  Ryan Blanken
  21:00 Beatbox
  Dance Classics
  23:00 De avond van DNO
  Je avond op DNO is genieten van de grootste hits allertijden
   Streekradio Internet Bekijk overige programma's


  | Copyright © 2006 - 2018 Streekradio Internet | Vacatures | Disclaimer | Contact & Colofon | Streekradio Luisteren |